Vilken utrustning behövs när man ska börja spela golf?

När man väl har bestämt sig för att börja spela golf på fritiden eller i mer professionellt syfte, är det en mängd olika typer av utrustning som måste införskaffas. Dessa kan delas in i kläder, klubbor och golfbollar.

Lämpliga kdownload-7läder när man spelar golf

Det finns ingen strikt klädkod för golfspel, speciellt inte på hobbynivå. Däremot är det bra att tänka på att speciellt skjortor och tröjor ska sitta bekvämt även när man slår ut bollen från tee, så de bör vara mycket följsamma. Det kan också vara skönt att ha kläder som transporterar bort värme och svett effektivt, eftersom man ofta spelar under sommaren. Eftersom en 18-håls golfbana tar lång tid att spela sig igenom, framförallt om man inte spelar ensam, blir man lätt varm och därför är det bra med luftiga kläder.

De flesta som spelar golf använder sig av särskilda golftröjor och shorts eller byxor beroende på temperatur. Man kan också fundera på att investera i ett par golfskor som är speciellt utformade för att säkerställa ett bra grepp på gräs och sand som ofta kan vara lite halkig, och som är bekväma när man går längre sträckor över golfbanan.

Klubbor och bollar

Hur många klubbor man behöver införskaffa varierar beroende på spelstil och hur mycket pengar man vill lägga ner på sporten. I genomsnitt används 14 olika klubbor, men som nybörjare går det utmärkt att börja med 6-7 stycken.

Det viktigaste är att ha ett par klubbor vardera av järn- och träklubbor, samt wedgeklubbor och putters. Då har man i alla fall två varianter av varje klubba så att man kan köra den spelstil som passar bäst till underlaget eller dagsformen. Man bör också införskaffa en golfbag att förvara klubborna i.

När det kommer till golfbollar finns det ganska många varianter att välja på. Alla bollar ser ungefär likadana ut, men diameter och vikt varierar något och även det urgröpta mönstret på bollarna kan ha olika djup och storlek. Det gör att vissa bollar passar bättre för spelare med hårdare slag eller som vill sätta knorr på bollen.