Vad är en golfklubb?

Om man har bestämt sig för att börja spela golf är det väldigt viktigt att man söker sig till en officiell golfklubb. Man får nämligen inte spela på golfbanor om man saknar den utbildning som golfklubbarna erbjuder, så utan ett medlemskap kommer man inte långt. Förutom rätten att spela golf på de banor man vill innebär ett medlemskap många andra positiva saker, som tävlingar mot andra och social gemenskap.

Nybö10668872_809663652411292_2661654818136949996_orjarkurser för de som vill prova på golf

Är man osäker på om golf är någonting man vill syssla med kan man gå en nybörjarkurs hos sin lokala golfklubb. Det behövs inga förkunskaper eller utrustning eftersom allt lärs ut och kan lånas vid klubben. Kurserna som erbjuds passar oftast alla åldrar även om barn och ungdomar kan välja en mer pedagogisk kurs. Under den tid nybörjarkursen pågår får man lära sig allt om hur golf spelas, som hur man vet vilket hål man ska börja vid och hur man håller klubborna.

Även om man redan vet att man vill spela golf, är det nödvändigt att börja med en nybörjarkurs och lära sig grundreglerna. Man måste nämligen genomgå hela grundkursen för att bli tilldelad ett grönt kort och därmed rättigheten att spela på golfbanan.

Träffa andra intresserade

En av de mer positiva delarna av ett medlemskap är att man får träffa andra intresserade och därmed möjlighet till att stifta nya bekantskaper. Om man börjar spela ihop kan man hjälpa varandra och ibland också ha en intern tävling för skojs skull.

Mycket mer än golf

De flesta större golfklubbar erbjuder även exklusiva restauranger för medlemmarna, där man kan njuta av god mat lugnt och avskilt från andra. Förutom matservering brukas det finnas tillgång till en bar om man vill få sig förfriskningar, och flera olika spelautomater brukar finnas i närheten av restaurangen ifall man vill slappna av efter en lång golfrunda. För många blir golfklubben därför som ett andra hem dit man kan ta sig för att slappna av eller roa sig en stund.