Välkommen till mellringegolf.se! Det här är en sida som diskuterar den omtyckta sporten golf och allt som hör sporten till. Oavsett vilka frågor man kan tänkas ha om golf så finns här mycket matnyttigt både för den som är sugen på att lära sig mer, och för den som redan är en inbiten golfspelare.

När man väl bestämt sig för att börja spela golf är det en del saker att ha i åtanke. Dels måste man ta kontakt med en golfklubb och lära sig grunderna för att få spela över hela Sverige, och dels är det bra om man kan införskaffa den viktigaste utrustningen som klubbor, kläder och bollar. Det är någonting mellringegolf.se har valt att lägga vikt vid och därför finns ingående information om vilken sorts utrustning man kan tänkas behöva, och hur man bär sig åt för att få ett grönt kort inom golfen.

Man kan också finna mycket intressant information om de stora golftävlingarna världen över, som till exempel amerikansk-europeiska Ryder Cup, vilket är världens mest anrika och prestigefyllda tävling för herrar, och den kvinnliga motsvarigheten Solheim Cup där flera svenska kvinnor varit mycket framgångsrika. Det finns även en presentation och biografi över Sveriges bästa och världskända golfspelare på både den manliga och kvinnliga sidan, och förhoppningsvis leder det till mycket motivation både för den ovane golfspelaren och den som siktar mot stjärnorna.

Andra saker som mellringegolf.se skriver om är vad en golfklubb är och vad den kan erbjuda förutom själva spelandet. Självklart finns också en översiktlig beskrivning av hur man spelar golf, vad det betyder att spela över och under par, och vad banan består av för olika delar, allt för att man ska kunna förstå sig på och komma igång med golfspelandet så fort som möjligt.

Tack för besöket och lycka till på golfbanan!